Meny
Vego caesarsallad med nuggets och rökiga nötter

Vego caesarsallad med nuggets och rökiga nötter

Vegansk supersnabb variant av favoritsalladen - Ceasarsalladen. Byt ut kycklingen till vegonuggets och bacon mot rökiga mandlar - det blir hur gott som helst!

Ingredienser

1 romansallad

1 burk Kung Markatta kikärtor

2 förp Kung Markatta Vegonuggets

Vegansk ost till garnering

 

Rökiga mandlar:

2 dl Kung Markatta Sötmandlar

1 tsk Kung Markatta Rapsolja

1 tsk Kung Markatta Agavesirap

Rökt paprikapulver

Grillkrydda

 

Till servering:

Kung Markatta Vitlökssås

Rostat surdegsbröd

Så här gör du

  1. Börja med mandlarna. Häll upp 2 dl mandlar i en ugnsform, ringa över olja, agavesirap och krydda med rökt paprikapulver och grillkrydda efter smak. Blanda om och rosta i ugnen på 200 grader i 5-7 minuter. (Håll lite koll för de kan lätt brännas.)
  2. Häll av och skölj kikärtorna. Skölj och strimla salladen grovt.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek nuggets gyllene på medelvärme.
  4. Lägg upp sallad, kikärtor och nuggets på tallrikar. Riv över osten, strö på mandlarna och servera med vitlökssås och surdegsbröd.

Receptet skapat av

Det här receptet är framtaget i samarbete med matsajten Köket.se.