Meny
Vegobolognese med kikärtor & örter

Vegobolognese med kikärtor & örter

Glöm bolognese med kött - den här snabba varianten med vegostrimlor är vansinnigt god! 

Ingredienser

2 pkt Kung Markatta Vegostrimlor

1 burk Kung Markatta Kikärtor

400 g Kung Markatta Krossade tomater

morötter, stora

gul lök, stor

vitlöksklyftor

2 dl vatten

1,5 dl Kung Markatta Solrosfrön, hackade

1-2 msk soja

Färsk oregano

Färsk basilika

Salt och peppar

4 port Kung Markatta Fusilli Fullkorn

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skiva morötterna i tunna slantar (gärna med mandolin) och hacka löken samt örterna.
  3. Stek strimlorna, morötterna och löken och tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka ihop på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av med kryddor och örter.
  4. Häll upp pastan och bolognesen i en skål. Toppa med lite hackade solrosfrön och färska örter.

Receptet skapat av

Det här receptet är framtaget i samarbete med matsajten Köket.se.

Foto: Angelica Söderberg