Meny
Vildrissallad med skogschampinjoner, avokado, äpplen och basilikacashewcreme

Vildrissallad med skogschampinjoner, avokado, äpplen och basilikacashewcreme

Vildris är som gjorda för höstsallader med sin rika, mustiga och nötaktiga smak. Den här salladen innehåller allt vad man kan önska sig i en rätt. Något sötsyrligt i form av små äppelbitar, krämighet från avokadon, bönorna gör den proteinrik och alla grönsaker gör den färggrann och lätt.

Ingredienser

Sallad:

Vinägrett:

Basilikacahewcreme ca 2 dl:

Så här gör du

  1. Börja med att koka riset enligt förpackning. Låt svalna.
  2. Förbered alla grönsaker.
  3. Gör därefter vinägretten genom att hälla ner samtliga ingredienser i en liten glasburk med ett tätslutet lock. Skaka ihop kraftigt och ställ åt sidan.
  4. Stek champinjonen på medelvärme i en stekpanna tillsammans med olivolja och några nypor salt och svartpeppar. Låt svalna.
  5. Ta fram en stor skål och häll ner samtliga ingredienser till salladen. Häll över dressingen och vänd försiktigt ihop salladen.
  6. Servera omgående tillsammans med basilikacashewcreme.

Basilikacashewcreme:

  1. Blanda ihop allt med en stavmixer eller i en blender.
  2. Pausa och skrapa ner massan från sidorna ett par gånger och fortsätt mixa till du får en slät massa.
  3. Tillsätt eventuellt mer vatten tills du får önskad konsistens.
  4. Häll över i en mindre skål och förvara i kylen tills salladen är klar.
Kung Markatta Apa
Basilikacashewcremen är pricken över i:et på denna höstiga smakexplosion.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se